Zero Waste werkgroep

Zero Waste is een beweging die wereldwijd steeds meer navolging krijgt. Volgens het principe van Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot zou het mogelijk moeten zijn om je afval tot nul terug te brengen. De Arnhemse Zero Waste groep wil elkaar en ook anderen informeren en inspireren tot een leefstijl die zo min mogelijk afval met zich meebrengt. Daarvoor gaat de groep bijv. op zoek naar winkels in Arnhem waar je verpakkingsvrij kunt winkelen. Ook zwerfafvalopruimacties behoren tot de mogelijkheden.

The Zero Waste project
Eén van de succesvolle activiteiten van ”Arnhem Plasticvrij?” was een inspirerende workshoplezing van Jessie Kroon. Zij timmert al een aantal jaren aan de weg met het inspireren tot een zero-waste leefstijl. Jessie heeft samen met haar zus Nicky al haar ervaringen en tips weergegeven in het boek “The Zero Waste Project (voor € 20,- verkrijgbaar in De Groene Vos). De goed bezochte lezing heeft ertoe geleid dat een Arnhemse werkgroep Zero Waste is opgericht.

Meedoen
De Groene Vos faciliteert de Zero Waste werkgroep. Wil je ook meedoen, meld je dan aan via info@degroenevos.nl  en je krijgt een uitnodiging voor de eerstvolgende bijeenkomst.