Stadslandbouw

IMG_3244Voedselproductie in een stedelijke omgeving is een trend die in de VS en Engeland, maar ook in Nederland heeft wortel geschoten. Sla, appels en peren uit de eigen wijk: milieuvriendelijk én lekker! Stadslandbouw is niet meer weg te denken in Arnhem.  In 2013 is Arnhem aangesloten bij het stedennetwerk stadslandbouw.

Ook in de wijk Sint Marten-Sonsbeekkwartier is stadslandbouw enthousiast van de grond gekomen. De werkgroep Stadslandbouw in Sint Marten – Sonsbeekkwartier kweekt op verschillende plekken in de wijk fruit en groenten. Dat kunnen kleine plekken zijn, zoals bij wijze van spreken naast de voordeur of grotere plekken zoals het Hommelveldje. In 2013 is de eerste schop de grond ingegaan! Kijk hier voor een fotoverslag van de eerste werkzaamheden in maart 2013.

Eetbaar groen verhoogt niet alleen de leefbaarheid in de wijk, maar heeft ook een recreatieve en educatieve functie. Een voorwaarde voor eetbaar groen op een bepaalde plek is dat er voldoende draagvlak is bij omwonenden.

De werkgroep Stadslandbouw in Sint Marten – Sonsbeekkwartier functioneert onder de vlag van Stichting De Groene Vos. We werken samen met de gemeente, Portaal, Kweekland, en andere partners. Wie geïnteresseerd is om mee te doen of wie vragen of ideeën heeft, kan contact op te nemen via het e-mailadres voorzitter@degroenevos.nl of via tel.nr. 026-3514494.