Secretaris Sebastiaan van Sandijk

Sebastiaan, secretaris van St. de Groene Vos

Mijn naam is Sebastiaan van Sandijk. Ik woon met m’n vrouw en twee dochters in Arnhem, op de Hoogkamp. We proberen al een paar jaar afvalloos te leven. We hebben dan ook enthousiast meegedaan aan het 100-100-100 project. Zo is het contact met De Groene Vos gelegd. Ik heb de supermarktsafari’s gedaan: op zoek naar (nieuwe) plekken en manieren om verpakkingsvrij boodschappen te doen.

Als bewoner ben ik veel bezig met samen-doen samen-delen. In mijn eigen wijk hebben we in het verleden bijvoorbeeld een Doe-Deel-Markt gehouden, en is er nog steeds de maandelijkse Repairplek – repareren bij de buren, elke keer aan een andere keukentafel ergens in de wijk (hoewel we nu ook vaak in de kerk terecht kunnen). Ik trek graag dit soort initiatieven van de grond, met mensen door heel Arnhem. Duurzaamheid en circulaire economie spelen daarbij altijd wel een rol. Ik hoop ook bij De Groene Vos mensen te inspireren en geïnspireerd te worden tot meer duurzaam leven, wonen en werken. Als secretaris zal ik meedraaien in de organisatie en binnenkort enkele projecten opstarten: waarschijnlijk één over afval scheiden en inzamelen, en één rond de Vriendenpas van de Groene Vos. We ontmoeten elkaar!