Repair Café Tuingereedschap 30 maart in de Nieuwe Hommel

Repair Café tuingereedschap zaterdag 30 maart in de Nieuwe Hommel

Een botte heggenschaar of een verroeste snoeischaar? Een defecte grasmaaier? Of een hark die los aan de steel zit? Nu het voorjaar weer aanbreekt en menig tuinbezitter het tuingereedschap weer uit de schuur haalt, blijkt vaak dat het gereedschap bot, verroest, deels versleten is of defecten vertoont.

Niet elke tuinder is even handig om het gereedschap weer vakkundig in orde te maken of heeft daar het gereedschap niet voor. Het is vaak zonde dat niet goed functionerend gereedschap bij het afval belandt. Soms is eenvoudig slijpen of wetten de oplossing.

Daarom organiseert De Groene Vos op zaterdag 30 maart een speciaal Repair Café voor tuingereedschap. Van 11.00 tot 13.45 uur staan in De Groene Vos reparateurs klaar in De Nieuwe Hommel om uw gereedschap weer in orde te maken. Ook wordt aangegeven hoe je het gereedschap het best kunt onderhouden zodat de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

De reparaties worden uitgevoerd door deskundige reparateurs. Zij betrekken u bij het reparatieproces om zo hun expertise met u te delen. Mogelijk kunt u onder begeleiding ook ter plekke zelf de reparatie of het onderhoud uitvoeren.

De reparaties en adviezen zijn in principe gratis. Nieuwe onderdelen moeten wel zelf worden aangeschaft en bekostigd. Een vrijwillige eigen bijdrage wordt op prijs gesteld om de organisatie van  Repair Cafés mogelijk te maken.

Let wel dat in dit Repair Café uitsluitend tuingereedschap wordt gerepareerd.

Meer informatie over het Repair Café vindt u op www.degroenevos.nl of mail of bel naar De Groene Vos: repaircafe@degroenevos.nl 026 – 7370041 of loop gewoon even binnen bij Hommelseweg 41