Repair Café De Groene Vos viert 12,5-jarig jubileum

Het Repair Café van De Groene Vos in de Nieuwe Hommel op zaterdag 9 maart is een bijzondere!
Het is namelijk 12,5 jaar geleden dat het bestuur van De Groene Vos het initiatief nam het eerste Repair Café van Arnhem te organiseren. Landelijk grondlegger van het Repair Café, Martine Postma, uit Amsterdam kwam op 8 oktober 2011 met een busje vol reparateurs naar de Nieuwe Hommel om het concept van het Repair Café uit de doeken te doen.
Inmiddels is het Repair Café uitgewaaierd over zo’n acht Arnhemse wijken die worden
weergegeven op de Arnhemse kalendersite: repaircafearnhem.wordpress.com


Terug naar de Nieuwe Hommel. Na jaren van repareren in het pand van De Groene Vos aan de Hommelseweg keert het Repair Café van De Groene Vos weer terug naar de Nieuwe Hommel, omdat op deze locatie veel meer ruimte is. Dit Repair Café heeft vanwege het jubileum een feestelijk karakter. Daarom zal er getrakteerd worden op zelfgemaakte taart en soep.

Waarom Repair Cafés. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Reparatiekennis verdwijnt zienderogen. Het Repair Café brengt daar verandering in door waardevolle praktische kennis over te dragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO 2 -uitstoot. In het Europees en landelijk beleid wordt op weg naar een circulaire economie in 2050 een gouden toekomst voorzien voor reparatieactiviteiten.
Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Door te repareren zorgen we er samen voor dat de afvalberg minder snel groeit. Vaak kan een product na een reparatie weer jaren mee.
Van haarföhn tot broek, fiets, stofzuiger, speelgoed, cd-speler en smartphone
Heb je kapotte spullen kom dan naar het Repair Café. De enthousiaste reparateurs betrekken je met veel plezier bij de reparatie. Reparaties zijn in principe gratis, behalve materiaalkosten. Een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld voor de organisatie van nieuwe Repair Cafés. Er is een donatiepot aanwezig evenals een QR-code voor een tikkie.

Datum: zaterdag 9 maart
Tijd: van 11.00 tot 13.45 uur
Plaats: de Nieuwe Hommel, De Wiltstraat 6

Meer informatie over het Repair Café vind je op deze website. Mailen of bellen naar De Groene Vos kan ook: repaircafe@degroenevos.nl , 026 – 7370041 of loop gewoon even binnen.