Plantjesmarkt Graaf Ottoplein zaterdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei organiseert de Werkgroep Biodiversiteit Sint Marten Sonsbeek weer de jaarlijkse plantjesmarkt op het Graaf Ottoplein. Van 10.00 tot 13.00 uur worden er tegen schappelijke prijzen vaste planten en stekjes verkocht voor in de tuin en op het balkon.

Vorig jaar heeft de werkgroep ervoor gekozen om geen eenjarige planten meer te verkopen vanwege de milieubelasting van dit perkgoed. Naast het feit dat het kweken van eenjarige planten veel energie kost, worden er doorgaans grote hoeveelheden pesticiden gebruikt bij de kweek, iets wat slecht is voor de insecten en de biodiversiteit niet ten goede komt. Daarom worden ook dit jaar geen eenjarigen meer aangeboden.

De Groene Vos is aanwezig met veel biologische moestuinplanten (groot en klein) van Jongerius. Ook zijn tuinaarde-compost, mestcompost en potgrond van Bio-kultura te koop. En daarnaast uiteraard allerlei cadeautjes voor Moederdag .

Op initiatief van De Groene Vos wordt tevens een nieuwe regentonactie gelanceerd. Samen met leverancier TonTon worden vier modellen regentonnen van gerecycled plastic tegen zeer scherpe prijzen aangeboden èn na de zomer geïnstalleerd. Dankzij een forse subsidie van de gemeente Arnhem en kwantumkorting van TonTon hoeft de aankoopprijs nauwelijks meer een belemmering te zijn.

Verder is ook kwekerij Loes in het Groen aanwezig met biologisch gekweekte planten, zowel voor de volle grond als voor potten op het balkon.

Aan alle wijkbewoners die actief een boomspiegel beheren en onderhouden, worden per boomspiegel twee gratis vaste planten verstrekt. De boomspiegelbeheerders krijgen hierover apart bericht.

We zien iedereen graag op 11 mei op de plantjesmarkt waar natuurlijk ook gezellig koffie en thee wordt geschonken!