Natuurcentrum Arnhem wint Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2021

Een levensgrote ‘bijenpoppenkast’ maken waar je letterlijk doorheen kunt lopen. Met dit Bee&Bee project heeft Natuurcentrum Arnhem in samenwerking met Arnhem Zoemt en de Arnhemse Imkervereniging de vierde Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in de wacht gesleept.

In de bijenpoppenkast kunnen jong en oud op een positieve en ludieke manier ontdekken hoe honingbijen en wilde bijen leven, wat hun rol in onze voedselproductie is en wat de betekenis van biodiversiteit is en de problematiek er omheen. “ Het concept leidt tot een mooie vorm kruisbestuiving voor verschillende generaties en zal vanwege haar originaliteit naar verwachting nog lang in Arnhem en wijde omgeving blijven rondzoemen,” zo staat in het juryrapport.

De tweede prijs was voor het Buurtgroenbedrijf (blad en snoeiafval in het Spijkerkwartier fermenteren en mulchenen) de derde prijs voor Heel Arnhem Schoon (opruimen zwerfafval).

De Club van Dirk is blij dat de uitreiking van de DZDP 2021 uiteindelijk toch door kon gaan. Niet op de bijna traditionele laatste vrijdag van november, op Black Friday die zij een paar jaar geleden hebben omgedoopt naar Groene Vrijdag. Maar wel in de landelijke week van de circulaire economie èn precies op de Warme Truiendag. Vrijdag 25 november van dit jaar is al weer de volgende uitreiking.


foto: Ruud de Jong, Raw Dee Photography