Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2023: inschrijven t/m 31 oktober!

De duurzaamheidscrisis verdiept zich alleen maar. Naast een almaar dreigender klimaatcrisis hebben we een biodiversiteitscrisis en een circulaire economie is nog heel ver verwijderd. Het is dringender dan ooit om in actie te komen voor een duurzame wereld. Doe je ook mee?

Inschrijving 2023 geopend
De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs is een prijs voor duurzame innovaties en initiatieven in Arnhem. De Club van Dirk reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die, net als Dirk, vindt dat een betere wereld niet kan wachten.  Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren. Voorgaande jaren ging de prijs naar Duurzaam textielatelier (2022), Natuurcentrum Arnhem (2021) voor een educatief bijenproject, Kweekland (2020) voor aanleg van een voedselbos, Stichting RecaP (2019) voor hergebruik van hout en kledingatelier DierbaarGoed (2018). We nodigen nu kandidaten voor 2023 uit zich aan te melden.

Arnhemse wereldverbeteraars gezocht
Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame projecten, kunnen in aanmerking komen maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen. Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem maken kans op de prijs.

Prijs
De hoofdprijs is een bedrag van €5000. Daarnaast worden een 2e prijs van €2500 en een 3e prijs van €1000 uitgeloofd. Arnhems Hert keert bovendien een optopper van ARH500,- uit aan de winnaar van de hoofdprijs.
De winnaars moeten de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen. Dit jaar bestaat de jury uit Frank Croes (programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie), Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland) en Grieta Spannenburg (milieukundige en meteoroloog).

De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen, organisaties, bedrijven en de gemeente Arnhem die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen.

Aanmelden: uiterlijk 31 oktober 2023
E-mail: dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl

Uitreiking prijs: vrijdag 1 december 2023

Spelregels en Inschrijfformulier DZDP 2023