logo_concept

Breed front tegen plastic soep:
Arnhem Plasticvrij? is geopend
Het Arnhem Plasticvrij evenement is op op 8 februari geopend – hier vindt u een kleine impressie
Van 9 februari 2019 tot 10 april 2019 wordt in Rozet de tentoonstelling ‘Out to sea? The Plastic Garbage project’ getoond. Deze internationale tentoonstelling van het Musee für Gestaltung uit Zürich brengt de plastic-soep problematiek in beeld. Hieromheen organiseren De Groene Vos, Rozet, Plastic Fantastic, Lions Gelderland en Gemeente Arnhem met hun samenwerkingspartners allerlei activiteiten met en voor mensen in de regio. We hopen met dit evenement mensen en organisaties in de regio te inspireren om concreet hun steentje bij te dragen aan het terugdringen van de plastic soep. Volg deze website en de  website van Rozet voor nieuwtjes en laatste ontwikkelingen.

fotograaf: Han KoppensDierbaarGoed wint Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs
Vrijdag 7 december werd voor het eerst de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs uitgereikt. Trotse winnaar was Judy Cerfontaine van kledingatelier DierbaarGoed. De tweede prijs was voor de Biologische Tuiniersvereniging Elderveld, De Groene Rijders gingen er met de derde prijs vandoor. Lees hier het hele bericht.

 DuurzameGroeneVosDefWeb cadeaus in De Groene Vos
In De Groene Vos kun je heel goed terecht voor leuke, duurzame cadeaus. Zoveel mogelijk natuurlijk en energiebesparend en zo min mogelijk plastic en verspilling. Een  aantal suggesties voor verantwoorde cadeaus vind je hier: Duurzame decembercadeaus 2018 in beeld.

vrijwilligerGezocht: vrijwilliger oudpapierinzameling
De Groene Vos zoekt een actieve vrijwilliger (m/v) voor de maandelijkse oudpapierinzameling in Sint Marten-Sonsbeekkwartier. De inzameling vindt plaats op elke eerste maandag van de maand van 14.00 tot ca 16.30 uur. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.
Meer informatie en/of aanmelding bij De Groene Vos (Hommelseweg 41), info@degroenevos.nl of 026-3514494 (of 026-7370041).

openingbuurtcompostering_hankoppersBuurtcompostering in gebruik gesteld door wethouder
Ooit liep Sint Marten Sonsbeekkwartier voorop met het gescheiden inzamelen van onder meer plastic. Op 27 juni 2018 zijn we een stapje verder gegaan: wethouder van duurzaamheid Cathelijne Bouwkamp stelde het buurtcomposterings-project op het Hommelveldje in gebruik. Al 22 huishoudens hebben zich aangemeld, zij gaan hun gft-afval voortaan hier composteren.
Lees meer (Fotografie Han Koppers. Tekst: Han Koppers i.s.m. De Groene Vos)

image003GFT-afval scheiden: doe ook mee met projecten in je eigen buurt!
De Groene Vos wil samen met de gemeente wijkbewoners faciliteren bij scheiding van gft-afval. De Groene Vos wil daarvoor een aantal projecten opzetten en ondersteunen om gft-afval gescheiden te verwerken en het residu te benutten als voedzame compost voor tuinen en boomspiegels. Het eerste buurtcomposteringsproject in Sint Marten is inmiddels gestart. Ook meedoen met dit project of een ander gft-project in je eigen buurt? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.