Groene vossen voor het voetlicht – Yvonne Andrea

Ik ben Yvonne Andrea. Ik kom uit Rotterdam en ben 68 jaar.

Sinds 4 jaar woon ik in Sint Marten in Arnhem. Regelmatig pendel ik op en neer naar Rotterdam waar mijn zoon nog woont. Ik ben nu  ruim een jaar werkzaam als winkelvrijwilliger bij De Groene Vos waar ik met heel veel plezier werk.

Steeds meer ben ik me ervan bewust dat de mens duurzamer moet gaan leven en dat ben ik zelf ook gaan doen. Sinds ik bij De Groene Vos werk heb ik al veel geleerd om duurzamer te leven en mijn afval goed te scheiden.  Ik ben ook zelf groenten gaan telen en dat bevalt mij prima. Je proeft ook duidelijk het verschil tussen biologisch voedsel en supermarktvoedsel. Aan biologische groente en fruit zit veel meer smaak.

 

Ruim een jaar geleden liep ik langs De Groene Vos en zag een briefje op de deur hangen dat  vrijwilligers gezocht werden (nog steeds trouwens). Toen ben ik naar binnen gestapt en heb kennis gemaakt met Jan Schreur, de voorzitter van De Groene Vos. Ik heb me aangemeld voor een intakegesprek en ik kon vrijwel gelijk beginnen als vrijwilliger. Meestal sta ik op donderdagochtend in de winkel. Werken bij De Groene Vos is heel leerzaam voor mij. Iedereen zou duurzamer en milieubewuster moeten gaan leven. En daar kan De Groene Vos behulpzaam bij zijn.