Groene vossen voor het voetlicht – Isabelle Badel

In de nieuwsbrief zetten we steeds een vrijwillige medewerker in de schijnwerpers. Vrijwilligers die al lang of nog maar kort werken bij De Groene Vos zullen zichzelf presenteren. Wie zijn die mensen die in de winkel staan of al lang actief zijn in verschillende projecten of anderszins actief zijn in De Groene Vos? Dit keer staat Isabelle Badel in de schijnwerpers.

Isabelle Badel (33) 

Hoi, ik ben Isabelle Badel. Ik kom uit Frankrijk (dichtbij Lyon), en ben nu sinds 3 jaar in Nederland. Ik woon in Arnhem in het Statenkwartier en werk bij Ekoplaza op de afdeling groente en fruit.

Ik heb in Frankrijk de HBO-opleiding Natuurbeheer en -bescherming met een bachelor’s degree in Natuureducatie afgerond.

Ik heb verschillende hobby’s: ik zing in het Wereld Vrouwenkoor. Ik hou van muziek en speel gitaar. Ik hou er ook van om in de natuur te wandelen en foto’s te maken.

Sinds februari 2019 ben ik vrijwilliger bij De Groene Vos. Jullie kunnen mij daar elke dinsdagmiddag ontmoeten.

Tussen februari en april 2019 was in Rozet het  Arnhem Plasticvrij evenement met een tentoonstelling over de Plastic soep. Daar was ook een kraam van De Groene Vos.  Voor het eerst heb ik toen stichting De Groene Vos ontdekt. Ik was  op zoek om vrijwilliger te worden bij een duurzaam en  groen project. Dus, dit was voor mij de perfecte stichting!

De Groene Vos is een wonderbaarlijk multifunctionele organisatie.

Er is een gezellige winkel met duurzame producten en er wordt gereedschap, bakfiets, aanhanger enz. verhuurd. Er worden  Repair Cafés en Duurzame diners georganiseerd. Er is een project Stadslandbouw en een Zero Waste werkgroep. De Groene Vos is afhaalpunt voor groente- en fruitpakketten van het biologisch-dynamisch bedrijf De Horsterhof en inleverpunt voor bijzondere soorten  afval. Bovendien wordt jaarlijks de belangrijke Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs uitgeloofd. Kortom, De Groene Vos is alles wat ik zoek bij een duurzame vrijwilligersorganisatie. Daarom vind ik het er prettig werken en ben ik er trots op deel uit te maken van het vrijwilligersteam.

We leven in een wereld waarin we alles moeten heroverwegen. We bevinden ons in een spiraal van overmatige consumptie, die gevolgen (repercussies) heeft voor de natuur en de fauna. Daarom is het voor mij belangrijk dat organisaties als De Groene Vos bestaan om de consumenten en burgers die wij zijn, een duurzame en ecologische optie te bieden. De Groene Vos maakt dat waar en maakt mensen hiervan bewust dankzij de verschillende acties en projecten die worden georganiseerd.