Groene vossen voor het voetlicht: Enide Lohman

In deze rubriek zetten we steeds een vrijwillige medewerker in de schijnwerpers. Vrijwilligers die al lang of nog maar kort werken bij De Groene Vos presenteren zichzelf. Wie zijn die mensen die in de winkel staan of al lang actief zijn in verschillende projecten of anderszins actief zijn in De Groene Vos? Dit keer staat Enide Lohman in de schijnwerpers.

 

Sinds maart 2023 ben ik werkzaam als vrijwillig winkelmedewerker bij De Groene Vos. Met sommigen van jullie heb ik al wel eens een praatje gemaakt. Maar om mijzelf nader voor te stellen schrijf ik dit stukje.

Ik heet Enide en ben 50 jaar oud. Sinds 2008 ben ik op vele plaatsen in Arnhem werkzaam geweest als vrijwilliger. O.a. bij Focus filmhuis Arnhem werk ik sinds 2009 tot heden, voor kassawerkzaamheden. Ook in het vroegere bezoekerscentrum in Sonsbeek heb ik 5 jaar gewerkt als horecamedewerker. Daarna nog 5 jaar in verschillende GGZ instellingen waar ik mensen training, coaching en Reiki gaf.

Thuis vind ik het fijn om aan yoga te doen, lezen, en muziek te luisteren. Ik ben geïnteresseerd in spiritualiteit, wijsheid, en bovenal in zuinig en duurzaam leven. Ik probeer vooral minimalistisch te leven. Ik ben daarom van een ruime dure huurwoning naar een zuiniger kleine huurwoning verhuisd, nu 1,5 jaar geleden. Ik heb het reuze naar mijn zin en kom er steeds meer achter hoe weinig je nodig hebt om gelukkig te kunnen leven.

De Groene Vos is daarbij voor mij een grote bron van inspiratie. Praten met de klanten, ideeën uitwisselen, elkaar helpen en niet te vergeten, met mijn collega’s samen zorgen voor de zeer prettige sfeer in de winkel. Ik voel mij er als een vis in het water en leer elke week meer over duurzaamheid, milieu, en zuinig en eenvoudig leven.

Ik ben zeer dankbaar bij De Groene Vos te mogen werken. Lieve collega’s en klanten en nieuwsbrieflezers, ik hoop jullie gauw te ontmoeten bij De Groene Vos.

Hartelijke groeten, Enide