Inschrijving Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2021 geopend

De duurzaamheidscrisis verdiept zich alleen maar. Naast een almaar dreigender klimaatcrisis ligt de biodiversiteit onder vuur en is een circulaire economie nog heel ver verwijderd. Het is dus dringender dan ooit om in actie te komen . Heb je een project of initiatief dat bijdraagt aan de noodzakelijke verbetering, meld je dan aan voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2021 .

Inschrijving 2021 geopend
De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs is een prijs voor duurzame innovaties en initiatieven in Arnhem. De Club van Dirk reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon, bedrijf of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten.  Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren. Voorgaande jaren ging de prijs naar Kweekland (2020) voor aanleg van een voedselbos, Stichting RecaP (2019) die van oud hout nieuwe gebruiksartikelen maakt en kledingatelier DierbaarGoed (2018) dat kleding maakt van restmaterialen. We nodigen nu kandidaten uit zich aan te melden voor de prijs van 2021.

Arnhemse wereldverbeteraars gezocht
Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame projecten, kunnen in aanmerking komen. Maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen. Duurzaamheid wordt breed opgevat: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit.

Prijs
Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van € 5000. De winnaar moet de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen. Dit jaar bestaat de jury uit Frank Croes (programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie), Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland) en Grieta Spannenburg (milieukundige en meteoroloog).

De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen, organisaties en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen.

Aanmelden: uiterlijk 31 oktober 2021
E-mail: dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl

Uitreiking prijs: vrijdag 26 november 2021

Elders op deze site vind je spelregels en inschrijfformulier voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2021.