Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs wordt in 2018 voor het eerst uitgereikt

Dirk Zeldenrust_foto persberichtEind 2017 is op 62-jarige leeftijd Dirk Zeldenrust overleden, een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Om Dirk’s gedachtegoed en dadendrang in ere te houden heeft een aantal getrouwen rond Dirk, de zgn. Club van Dirk, het initiatief genomen om een groene stimuleringsprijs in het leven te roepen. Deze Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs wordt in 2018 voor het eerst uitgereikt.

Het doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Duurzaamheid moet daarbij breed worden opgevat: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit. Zowel grote als kleine initiatieven kunnen in aanmerking komen voor de stimuleringsprijs. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000, -. Voorwaarde is dat het bedrag wordt aangewend om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen.

De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk. Dit wordt gevoed wordt door personen en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen. Donaties voor dit doel zijn nog steeds van harte welkom, maar met de eerste ontvangen donaties is er voldoende basis om de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in 2018 voor het eerst uit te reiken.

Interesse? Lees meer over de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs