Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs gaat dóór

Na vijf succesvolle edities is besloten om de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs een vervolg te geven. Binnenkort starten de voorbereidingen voor de zesde editie.

De naamgever van de prijs is wereldverbeteraar Dirk Zeldenrust. De Arnhemmer overleed in november 2017. Dirk bezat een combinatie aan talenten die hem uniek en onvergetelijk maakten. Hij had een onvermoeibaar doorzettingsvermogen en was niet onder de indruk van de ‘boven ons gestelden’. Hij bracht op een spontane en voor iedereen begrijpelijke manier zijn duurzame boodschap. Geen wolligheid: de aarde heeft nú hulp nodig! Dat was de boodschap van Dirk.

Na zijn dood is de Club van Dirk opgericht om de duurzaamheidsprijs in zijn nagedachtenis vorm te geven. Aanvankelijk sprak de club af om de jaarlijkse prijs vijf keer uit te reiken en zich daarna te beraden op een vervolg. Gezien het doorzettingsvermogen van Dirk én omdat de urgentie nog steeds hoog is, heeft de Club van Dirk besloten om in ieder geval nog een zesde editie toe te voegen.

Arnhemse initiatieven, bedrijven en organisaties met een duurzaam idee of een groene toepassing, kunnen de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs winnen. Daar is een bedrag van 5000 euro aan verbonden, ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk. Eerdere winnaars waren Kledingatelier Dierbaar Goed (2018), Stichting RecaP (2019), het voedselbos van Stadstuin Kweekland (2020), educatieproject Bee&Bee van Natuurcentrum Arnhem (2021) en Duurzaam Textielatelier Klarendal/Sint Marten (2022).

De Club van Dirk opent dit najaar de inschrijving. Nu al meer weten? Bezoek dan de pagina over de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs of neem contact op met de Club van Dirk via De Groene Vos: 026 -7370041 of info@degroenevos.nl.