Afval scheiden: beter voor het milieu en je portemonnee

Lees hier het Opinieartikel van onze voorzitter Jan Schreur, over het nieuwe afvalinzamelingssysteem van de gemeente Arnhem. Het artikel is op 16 juni 2020 in De Gelderlander gepubliceerd.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Arnhem het afvalinzamelingsysteem ‘omgekeerd inzamelen*’ en diftar** in de steigers gezet. Op 1 juli dit jaar is het zover en wordt diftar ingevoerd.

De Groene Vos heeft niet alleen een Opinieartikel geschreven, maar ook de gemeenteraadsleden benaderd en aangegeven dat zij bereid is om mee te werken aan de verdere invoering van het nieuwe afvalsysteem. Heb je ideeën om mee te denken en te helpen hoe het nieuwe inzamelsysteem tot een succes kan worden gemaakt? Meld je dan aan bij De Groene Vos: voorzitter@degroenevos.nl

 

*Omgekeerd inzamelen betekent dat afvalstoffen die omgezet kunnen worden tot grondstoffen (bijv. plastic en gft) aan huis worden opgehaald. Restafval moeten mensen zelf wegbrengen naar een ondergrondse container.

 

**Diftar betekent dat je moet betalen voor de hoeveelheid restafval die je weggooit. Dus: duurzamer je leeft, hoe minder restafval je hebt, hoe minder je hoeft te betalen.