Zaterdag 6 oktober Repair Café

repair

 

 

 

 

Zaterdag 6 oktober is er tussen 11.00 en 14.00 uur een Repair Café  in De Groene Vos. Handige vrijwilligers repareren van alles en nog wat: Senseo’s , strijkijzers, fietsen, kleding, speelgoed en meer. Iets (laten) repareren is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De opbrengst wordt gebruikt voor de organisatie van Repair Cafés.

Reparatie van je fiets, textiel of elektrische apparaten
Voor elektrische apparaten zijn er altijd reparateurs aanwezig en hoef je je niet aan te melden. Wil je je fiets of textiel laten repareren, bel of mail dan even naar De Groene Vos zodat je zeker weet of er reparateurs aanwezig zijn.

Reparatie van je smartphone beeldscherm of computer
Wil je tijdens een Repair Café het scherm van je mobiele telefoon laten repareren? Stuur dan bij voorkeur zo vlot mogelijk een e-mail naar repaircafe@degroenevos.nl met daarin een beschrijving van je telefoon:
- Type telefoon (merk en model)
- Wat mankeert er aan de telefoon? Geef daarbij aan wat wel/niet werkt.
– Indien mogelijk: foto’s van het apparaat.
Deze informatie is belangrijk voor de inschatting en voorbereiding van de reparatie. Mocht er bijvoorbeeld een nieuw scherm aangeschaft moeten worden dan kunnen we je verwijzen naar een Arnhems bedrijf waar je met korting een nieuw scherm kan kopen. Tijdens het Repair café vervangen we dan je oude scherm met het nieuwe scherm.
Voor de reparaties van computers/laptop willen we ook graag weten welke type het betreft, welk besturingssysteem gebruikt wordt en wat niet naar behoren werkt. Neem bij bezoek aan het Repair café toebehoren van de laptop/pc mee zoals software. Daarmee is de kans groter dat we je direct kunnen helpen.

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Reparatiekennis verdwijnt zienderogen. Het Repair Café brengt daar verandering in door waardevolle praktische kennis over te dragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO2-uitstoot. Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.