Zaterdag 15 december Repair Café

repair

 

 

 

 

Repareren moeilijk? Nee hoor! Kom zaterdag 15 december tussen 11.00 en 14.00 uur naar het Repair Café in De Groene Vos aan de Hommelseweg 41. Iedereen is van harte welkom zijn spullen te (laten) repareren. Vanwege de lange donkere avonden is er deze keer extra aandacht voor fietsverlichting. En wat is er beter dan verlichting op dynamo? Nooit meer lege batterijen, nooit meer losse lampjes vergeten.

Er zijn ook reparateurs voor elektrische apparaten en textiel aanwezig. Wil je het scherm van je mobiele telefoon te (laten) repareren? Stuur dan z.s.m. een e-mail naar repaircafe@degroenevos.nl met daarin een beschrijving van je telefoon.  Reparaties zijn gratis, excl. eventuele materiaalkosten. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld om toekomstige Repair Cafés te organiseren.

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Reparatiekennis verdwijnt zienderogen. Het Repair Café brengt daar verandering in door waardevolle praktische kennis over te dragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO2-uitstoot. Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.