Taste the waste diners

gijs

Enkele keren per jaar zetten vrijwilligers van De Groene Vos een smakelijk Taste the Waste diner op tafel. Met dit diner laat De Groene Vos zien dat je van etenswaren met enkele bruine blaadjes, beurse plekjes of een net verstreken THT-datum nog een heerlijke maaltijd kunt koken.  De “waste” wordt belangeloos geleverd door Estafette, Ekoplaza en Tom van Otterloo.

Veel goed voedsel gaat verloren bij oogsten, opslag, vervoer of verdwijnt thuis alsnog in de kliko. Zonde van de kostbare grondstoffen. Uit onderzoeken blijkt dat consumenten verantwoordelijk zijn voor ruim 30 procent van de totale voedselverspilling. In 2016 was dat per persoon gemiddeld 41 kilo aan vast voedsel en 57 liter aan dranken.

Taste the Waste diners 2019
In 2019 organiseren wij twee heerlijke taste the waste diners. De data volgen binnenkort op deze site.

Kosten voor deze vegetarische en biologische driegangendiner zijn € 7,50 per persoon, kinderen € 3,50. Van tevoren te betalen op NL92 TRIO 0781 5001 25 t.n.v. Stichting De Groene Vos o.v.v. Taste the waste-diner of contant in De Groene Vos. Vragen? Mail naar info@degroenevos.nl of loop even binnen bij De Groene Vos aan de Hommelseweg 41.