Taste the waste diners

gijs

Enkele keren per jaar zetten vrijwilligers van De Groene Vos een smakelijk Taste the Waste diner op tafel. Met dit diner laat De Groene Vos zien dat je van etenswaren met enkele bruine blaadjes, beurse plekjes of een net verstreken THT-datum nog een heerlijke maaltijd kunt koken.  De “waste” wordt belangeloos geleverd door Odin, Ekoplaza en Tom van Otterloo.

Veel goed voedsel gaat verloren bij oogsten, opslag, vervoer of verdwijnt thuis alsnog in de kliko. Zonde van de kostbare grondstoffen. Uit onderzoeken blijkt dat consumenten verantwoordelijk zijn voor ruim 30 procent van de totale voedselverspilling. In 2016 was dat per persoon gemiddeld 41 kilo aan vast voedsel en 57 liter aan dranken.

Taste the Waste diners 2019
In 2019 organiseren wij drie heerlijke taste the waste diners: op 20 maart, 25 april en 31 oktober. De kosten voor het vegetarische en biologische driegangendiner zijn € 8,-per persoon, kinderen € 4,50.

Aanmelden en betalen
Eet je gezellig mee? Meld je dan uiterlijk vijf dagen van tevoren aan bij De Groene Vos: Hommelseweg 41, tel. 7370041 of voorzitter@degroenevos.nl.

Aanmelden en betalen is ook mogelijk door het aangegeven bedrag over te maken op banknummer: NL92 TRIO 0781 5001 25 t.n.v. Stichting De Groene Vos te Arnhem. Zorg er dan voor dat het bedrag uiterlijk vijf dagen van te voren op de rekening van De Groene Vos staat.