Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

De duurzaamheidscrisis verdiept zich alleen maar. Naast een almaar dreigender klimaatcrisis hebben we een biodiversiteits-crisis en een circulaire economie is nog heel ver verwijderd. Het is dringender dan ooit om in actie te komen voor een duurzame wereld. Doe je ook mee?

Inschrijving 2022 geopend
De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs is een prijs voor duurzame innovaties en initiatieven in Arnhem. De Club van Dirk reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren.

Kandidaten voor 2022 kunnen zich tot en met 31 oktober aanmelden voor de prijs. Hier vind je de spelregels, criteria en het inschrijfformulier.

Arnhemse wereldverbeteraars gezocht
Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame projecten, kunnen in aanmerking komen maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen. Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem maken kans op de prijs.

Prijs
De prijs is een bedrag van € 5000, -. De winnaar moet de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen. Dit jaar bestaat de jury uit Frank Croes (programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie), Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland) en Grieta Spannenburg (milieukundige en meteoroloog).

Voorgaande jaren ging de prijs naar Natuurcentrum Arnhem (2021) voor een educatief bijenproject, Kweekland (2020) voor aanleg van een voedselbos, Stichting RecaP (2019) voor hergebruik van hout en kledingatelier DierbaarGoed (2018) dat kleding maakt van restmateriaal

De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen, organisaties en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen.