Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2019

IMG_1543In 2018 was Judy Cerfontaine van kledingatelier DierbaarGoed, trotse winnaar van de eerste Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. Op 29 november 2019 reikt de Club van Dirk voor de tweede keer deze prijs uit. Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van € 5000.

Het doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Duurzaamheid moet daarbij breed worden opgevat: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit. De prijs moet worden gebruikt om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen.

Meedoen
Tot en met 31 oktober kun je inzending mailen naar: dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl

Kijk hier voor de spelregels en criteria.

Arnhemse wereldverbeteraar
Dirk Zeldenrust was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Dirk’s dadendrang heeft navolging gekregen in de vorm van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen.

Fonds van Dirk
De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen.
Ook bijdragen aan het Fonds van Dirk? Dat kan! Er is een speciaal bankrekeningnummer in het leven geroepen, dat uitsluitend bestemd is voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. NL27 TRIO 2017 6766 67 t.n.v. De Groene Vos. Stichting De Groene Vos heeft een ANBI-status, d.w.z. dat giften aftrekbaar zijn voor de belasting.