Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

De duurzaamheidscrisis verdiept zich alleen maar. Naast een almaar dreigender klimaatcrisis hebben we een biodiversiteits-crisis en een circulaire economie is nog heel ver verwijderd. Het is dringender dan ooit om in actie te komen voor een duurzame wereld. Doe je ook mee?

De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs is een prijs voor duurzame innovaties en initiatieven in Arnhem. De Club van Dirk reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren.

Meedoen
In juni worden de criteria om in aanmerking voor de prijs te komen en het inschrijfformulier op deze site gepubliceerd.

Arnhemse wereldverbeteraars gezocht
Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame projecten, kunnen in aanmerking komen maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen. Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem maken kans op de prijs.

Prijs
De prijs is een bedrag van € 5000, -. De winnaar moet de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen.

Eerdere winnaars waren Kledingatelier Dierbaar Goed (2018), Stichting RecaP (2019), het voedselbos van Stadstuin Kweekland (2020), educatieproject Bee&Bee van Natuurcentrum Arnem (2021) en Duurzaam Textielatelier Klarendal/Sint Marten (2022).

De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen, organisaties en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen. Ook sponsoren mogen meedingen naar de duurzaamheidsprijs.