Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

IMG_1543NOMINATIES zijn bekend; uitreiking 7 december

De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt op vrijdag 7 december om 16.00 uur in de Burgerzaal van het Arnhemse stadhuis. Er zijn 14 inzendingen binnen gekomen die zijn voorgelegd aan de onafhankelijke jury. Een overzicht van deze inzendingen in volgorde van binnenkomst kunt u hier vinden: Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs – overzicht 14 inzendingen.
Uit de inzendingen heeft de jury drie nominaties gekozen: Nominaties Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs
De uiteindelijke winnaar wordt op 7 december bekend gemaakt. De prijs bestaat uit een cheque van € 5000,- die moet worden aangewend om het ingediende plan of initiatief te realiseren.

In 2017 is Dirk Zeldenrust, de grondlegger van De Groene Vos, overleden. De energie die Dirk zijn leven lang heeft besteed aan zijn groene missie blijft inspireren. Geen woorden, maar daden. Dirk’s dadendrang krijgt navolging in de vorm van een groene stimuleringsprijs.  Een jaarlijkse prijs die moet gaan naar mensen die – net als Dirk – begrijpen dat een betere wereld niet kan wachten. De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs wordt in 2018 voor het eerst uitgereikt. Lees hier meer over de achtergrond, spelregels en criteria.