Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2019

IMG_1543In 2018 was Judy Cerfontaine van kledingatelier DierbaarGoed, trotse winnaar van de eerste Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. Op 29 november 2019 reikt de Club van Dirk voor de tweede keer deze prijs uit. Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van € 5000.

Kijk hier voor de spelregels en criteria.

Dirk Zeldenrust was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Dirk’s dadendrang heeft navolging gekregen in de vorm van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen.

Het doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Duurzaamheid moet daarbij breed worden opgevat: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit. De prijs moet worden gebruikt om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen.

Meedoen
Tot en met 31 oktober kun je inzending mailen naar: dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl